كامپيوتر » پروژه های دانشگاهی
انجام پروژه پردازش تصاویر
انجام پروژه پردازش تصاویر میکروسکوپی
در این گروه روشهای گوناگون و جدید پردازش سیگنال بررسی می شود و تکنیک هایی برای آنالیز و طبقه بندی سیگنالهای پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. تاکید بیشتر بر روی سیگنال های زیر می باشد
در این گروه روشهای گوناگون و جدید پردازش سیگنال بررسی می شود و تکنیک هایی برای آنالیز و طبقه بندی سیگنالهای پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. تاکید بیشتر بر روی سیگنال های زیر می باشد
:
ECG,EMG,EEG
از نمونه طرحهای انجام شده در مرکز موارد زیر می باشد:
کاهش نویز سیگنال الکترومایوگرام با استفاده از فیلتر وفقی
مقاله حاصل از طرح
تعیین عمق بیهوشی بیماران با کمک پردازش دیجیتالی سیگنال الکتروگرام و مقایسه آن با اندیس بی آی اس
azsoft.ir
azsoftir@gmail.com
0936-729-2276
azsoft.ir
azsoftir@gmail.com
پردازش تصاویر ترموگرافی
امروزه سرطان سینه یکی از مشکلات اساسی سلامتی زنان است. در دهه ۶۰ میلادی از هر بیست نفر یک نفر مبتلا به این بیماری بود در حالیکه در سالهای اخیر از هر هشت نفر یک نفر مبتلاست. برخی محققین معتقدند که سرطان بیماری عصر ماشین است. اگر سرطان سینه زود ردیابی شود شانس زنده ماندن بیمار ۸۵% افزایش می یابد. امروزه با گسترش دوربینهای تصویر برداری مادون قرمز با دقت بالا وکامپیوترهای سریع و روشهای جدید پردازش تصویر، از ترموگرافی جهت ردیابی زودهنگام سرطان سینه استفاده می شود.روش ترموگرافی سینه دارای مزایای زیادی است. در این روش هیچ اشعه زیانباری در کار نیست. این روش غیرتهاجمی، سریع و بدون درد است. برای زنان با سینه های فیبروکیستی، زنان با سینه های فشرده، زنان آبستن و یا زنان شیرده بسیار مناسب است.ترموگرافی قادر است که سرطان سینه را ۸-۱۰ سال زودتر از ماموگرافی ردیابی کند. در طب جدید ترموگرافی تغییرات فیزیولوژی و ماموگرافی تغییرات آناتومی را ردیابی می کند. ناگفته نماند که تغییرات فیزیولوژی سرانجام به تغییرات آناتومی می انجامد. ترموگرافی می تواند به عنوان یک روش مکمل در کنار ماموگرافی قرار گیرد. ترموگرام سینه نرمال هر زن مانند اثر انگشتش منحصر بفرد است و با زمان تغییر نمی کند.از ترموگرام سینه در چک آپ روتین استفاده می شود. در چک آپ روتین، اول یک ترموگرام پایه از بیمار تهیه می شود وترموگرامهای بعدی با این ترموگرام پایه مقایسه می شوند.شکل ۱ چک آپ روتین یک مراجعه کننده سالم را نشان می دهد و از تصاویر مشاهده می شود که پروفایل حرارتی سینه ها در طی دو سال ثابت بوده است.
شکل۲ ترموگرامهای یک بیمار مبتلا به داکتال کارسینوما درجا را نشان می دهد که ماموگرافی این مورد را در مرحله ای که آخرین ترموگرام گرفته شده قادر است ردیابی کند.
شکل ۲ ترموگرامهای یک بیمار مبتلا به داکتال کارسینومادرجا
این روش برای مانیتور کردن وضعیت بیماران ماستکتومی شده و همچنین برای ردیابی رشد تومور در بیماران با تومورهای فعال که با محدودیت های زمانی ماموگرافی روبرو هستند بسیار مناسب است. برای نمونهتصویربرداری مادون قرمز از یک بیمارماستکتومی شدهدر بیمارستان سیدالشهدا اصفهاندر شکل ۳ آمده است.
azsoft.ir
azsoftir@gmail.com
0936-729-2276
azsoft.ir
azsoftir@gmail.com
شاخه پژوهشی الکترونیک در پزشکی:
این گروه پژوهشی در سال ۱۳۹۰ در مرکز تحقیقات پردازش تصویر و سیگنال پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان راه اندازی شد.
هدف از ایجاد این گروه تحقیقاتی تعریف طرحهای پژوهشی هدفمند در حیطه مهندسی الکترونیک ولی در راستای برطرف کردن خلاءهای مهندسی در جامعه پزشکی و همچنین کاربردی کردن طرحهای مهندسی پزشکی ودر نهایت تولید تکنولوژی(اعم از دستگاه ، نرمافزار و ...) قابل استفاده در جامعه پزشکی و پیراپزشکی (توانبخشی و ...)میباشد.
لازم به ذکر است که از دیگر اهداف این گروه، استفاده از طرحهای تئوری که تابحال در حیطهی مهندسی پزشکی انجام شدهاست و تولید محصولاتی که به تشخیص سریعتر و دقیقتر بیماریها و ... کمک نموده و نقشی در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.
azsoft.ir
azsoftir@gmail.com
0936-729-2276
azsoft.ir
azsoftir@gmail.com
به عنوان مثال میتوان به طرحهای زیر که در این گروه پژوهشی در حال اجرا میباشند، اشاره نمود:
پیاده سازی سخت افزاری الگوریتمهای پردازش تصویر تولید
نمونه های آزمایشگاهی برخی از تجهیزات پزشکی گرانقیمت ولی پرکاربرد به منظور استفاده در آزمایشگاه مهارتهای بالینی( Skill Lab )
و . . .