صنعت » کشاورزی و دامپروری
مزایای پرلیت در کشاورزی
مزایای پرلیت در کشاورزی
مصارف باغبانی و کشاورزی
اضافه کردن پرلیت به خاک مزایای مهمی دارد ، از جمله: میزان جذب و نگهداری آب آن زیاد است که این موضوع سبب می گردد تا از تبخیر آب جلوگیری شود و آب به مدت طولانی در خاک باقی بماند. مرطوب بودن خاک ، موجب می شود تا نیاز خاک به آب کمتر باشد و بدین ترتیب از شسته شدن مواد غذایی جلوگیری می شود. وجود خلل و فرج در پرلیت همراه با خاک ، تبادل هوا وخاک را فزونی بخشیده ، ریشه گیاهان به سهولت در خاک رشد می نمایند. از آن جایی که عمده اکسیژن مصرفی گیاهان از طریق ریشه آنها تامین می گردد لذا پرلیت به دلیل دارا بودن حفرات زیاد هوا قادر است آب و اکسیژن مورد نیاز را به سهولت در اختیار ریشه قرار دهد.
بنابراین پرلیت منبسط به دلیل خصوصیات زیر محیط مناسبی جهت رشد گیاهان ایجاد می نماید :
1-دارا بودن خاصیت اسیدی خنثی و عدم اختلال در رشد طبیعی گیاه
عدم ایجاد تغییر ناگهانی در دمای خاک
استریل بودن از نظر بهداشتی و جلوگیری از اثرات منفی گیاهان هرز و حشرات موذی
دارا بودن ترکیبی مشابه ترکیب شیمیایی مواد تشکی لدهنده خاک و عدم ایجاد اختلال در ساختمان خاک
مصارف استفاده از پرلیت در کشاورزی و باغبانی عبارتند از: عامل رشد گیاهان ، عامل تثبیت خاک و چمن ، رشد و پرورش بذر ، سیستم نگهداری آب در گیاهان ، هیدروپونیک و...
2-رشد و تکثیر گیاهان
اختلاط مناسب و مطلوب پرلیت با کودهای شیمیایی و خاک رس عامل مهمی در رشد و تکثیر گیاهان می باشد. این مخلوط تهیه شده ، زهکشی بسیار عالی در خاک به وجود آورده و رطوبت را در خود حفظ می کند و از ضعیف شدن ریشه و از بین رفتن آن در هنگام قلمه زدن یا کاشتن جلوگیری می کند. مخلوط مزبور به عنوان عامل رشد گیاهان گلدانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و از پرلیت مخلوط نشده در ته گلدانها جهت ز هکشی خوب استفاده می شود .
3-اصلاح خاک و چمن
خاکهای کشاورزی و باغبانی اغلب یا به صورت ماس های هستند و یا به صورت رس ، که خاکهای ماسه ای به دلیل فاصله دار بودن دانه ها ، تمایل به حفظ رطوبت و شرایط خنثی در آنها کم است در حالی که در خاکهای رسی هوا به سختی جابه جا شده و زهکشی نیز در آن به سختی صورت می گیرد ، هر چند که خاصیت تراکم پذیری در آنها بهتر است. اضافه نمودن پرلیت در هر دو نوع این خاکها باعث تعدیل شرایط و بهبود وضعیت خاک می شود .
4-رشد و پرورش بذر
در این مورد اغلب از پرلیت های دانه ریز استفاده می شود. از ویژگی های بارز پرلیت منبسط که در این نوع کاربرد مفید هستند عبارتند از: توانایی نگهداری و حفظ رطوبت در میزان ثابت ، خاصیت عایق ، توانایی آن در انعکاس نور خورشید به خاطر رنگ سفیدش که منجر به دمای یکنواخت در اطراف بذرهای در حال رشد می شود. در بذرکاری از مخلوط پرلیت با مواد آلی یا مخلوط پرلیت ، مواد آلی و خاک استفاده می شود .
سایر اطلاعات با تماس تلفنی
کشاورزی شایان
09109252523
09120710192
02188970262
shayankood@yahoo.com