اخبار
اخبار » اخبار
فیبر نوری ساخت شده از هوای رقیق
دانشمندان اظهار داشته اند که هوای رقیق را به فیبر نوری تبدیل کرده اند به طوری که می تواند سیگنال های نور را بدون نیاز به هیچ کابلی تقویت و انتقال دهد.
در اثبات درستی آزمایش، آنها یک " موجبر هوا " تولید کرده اند که می تواند یک روز به عنوان فیبر نوری لحظه ای در هر نقطه از زمین یا حتی در فضا استفاده شود.
طبق گزارش انجام شده در مجله Optica، این یافته ها کاربردهایی در ارتباطات لیزری با برد طولانی، نقشه برداری توپوگرافی با وضوح بالا، تحقیقات پیرامون آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی دارد و همچنین می تواند توسط ارتش برای تولید سلاح های لیزری استفاده شود.
پروفسور Howard Milchberg از دانشگاه Maryland به عنوان سرپرست تحقیقات که از جانب ارتش آمریکا و بنیاد ملی علوم حمایت مالی می شود، بیان کرد: " مردم مدتی است که به درست شدن موجبر ها فکر می کردند، اما این اولین بار است که این موضوع تحقق یافته است."
لیزر با افزایش فاصله، همچون فوتون های طبیعی دور از هم و تداخل با اتم ها و مولکول های هوا، شدت و تمرکز خود را از دست می دهد. فیبر نوری با تاباندن نور درون هسته های شیشه ای با ضریب شکست بالا این مشکل را حل می کند که برای انتقال نور مناسب است.
هسته توسط موادی با ضریب شکست کمتر احاطه شده است که موجب می شود نور درون هسته منعکس شود و تمرکز و شدت پرتو از دست نرود. با این حال فیبر های نوری از نظر مقدار قدرت حامل محدود می باشد و یک ساختار فیزیکی جهت پشتیبانی از آنها نیاز است.
Milchberg و همکارانش از هوای رقیق توسط تولید یک لیزر با امکان تقسیم نور آن به یک رنج از پرتوهای متعدد به شکل یک لوله، چیزی معادل فیبر نوری ساخته اند. آنها از پالس های خیلی کوتاه و قدرتمند لیزر برای گرم کردن مولکول های هوا در طول یک پرتوی فوق العاده سریع استفاده کرده اند.
همچون گرمای سریع تولید شده از امواج صوتی که حدود یک میکروثانیه برای همگرایی در مرکز لوله طول می کشد، یک منطقه با چگالی بالا که با منطقه ای با چگالی پایین درپی پرتوهای لیزر احاطه شده است، ایجاد می کند.
به گفته ی Milchberg: " یک میکروثانیه زمان زیادی نسبت به اندازه انتشار نور می باشد، بنایراین یک میکروثانیه بعد از عبور نور امواج صوتی در مرکز برخورد می کنند و غلظت هوا در آنجا افزایش می یابد."....
برای دیدن ادامه خبر به لینک زیر مراجعه نمایید:
سرمایه گذاری گوگل برای احداث کابل فیبر نوری زیر دریایی
4 هزار کيلومتر ظرفيت فيبر نوري در استان سيستان و بلوچستان
سنسورهای فیبر نوری درون فرایند های ماشین آلات گرمایی