خدمات » خدمات صنعتی
چیلر مهتاب گستر
انواع چیلر :
چیلرها به دو دسته چیلر تراکمی و چلیر جذبی تقسیم می شوند و همچنین چیلرهای تراکمی به دو بخش چیلرهای تراکمی هوا خنک (هوایی) و چیلر تراکمی آب خنک در صنعت تاسیسات و تهویه مطبوع تقسیم می شوند.
چیلرخانگی :
چیلرهای خانگی اصولا نوعی از چیلرهای تبرید تراکمی هوا خنک هستند که ظرفیت سرمایشی آنها نیز خیلی بالا نیست وابعاد بزرگی نیستند مگر در برجها و واحدهای بسیار عظیم الجثه که استفاده از چیلر تراکمی آب خنک اقتصادی تر می باشد . از این دستگاهها معمولاً به عنوان یک سیستم سرمایشی مرکزی استفاده میشود . به نحوی که چیلر در روی پشت بام ساختمان نصب شده، سپس به کمک لوله کشی به دستگاهها واسطۀ سرمایشی مانند فن کویلها و هواساز ها متصل میشود. به این شکل از یک چیلر یا مینی چیلر خانگی میتوان برای سرمایش چندین واحد آپارتمانی یا یک ساختمان اداری و تجاری استفاده برد.
چیلرهای هوا خنک بنابه دلایل گوناگونی به عنوان سیستمهای تهویه مطبوع در مصارف خانگی استفاده می شود .بارزترین و شاخص ترین ویژگی این دستگاهها عدم نیازشان به جریان آب برای خنک سازی کندانسور است. کمبود آب به خصوص در شهرهایی که با کمبود آب روبرو هستند استفاده از چیلر هواخنک را حائز اهمیت می نماید . همچنین برای شهرهایی که دارای آب و هوای گرم و مرطوبی هستند، چیلرآب خنک نمیتواند گزینۀ مناسبی باشد. نکتۀ دوم فضای مورد نیاز برای نصب چیلرهای خانگی است. چیلر های هوا خنک به صورت یک تکه طراحی میشوند و نصب آنها دردسرهای چیلرهای آب خنک را ندارد. برای نصب این چیلرها اغلب از فضای پشت بام ساختمان استفاده میشود. فضایی که هم از نظر اشغال نکردن فضای اصلی ساختمان و هم دسترسی راحت به جریان هوا گزینۀ مطلوبی به حساب میآید. به علاوه که در زمان تعمیر و راه اندازی مجدد، به راحتی میتوان این کار را انجام داد.
نکتۀ دیگر اینکه چیلرهای هوا خنک از نظر مصرف انرژی نسبت به چیلرهای آب خنک در ردۀ بالاتری قرار میگیرند و مصرف بهینهتری دارند. موردی که برای نصب در فضاهای ساختمانی از اهمیت بالایی برخوردار است. به علاوه که دیگر نیازی به دستگاههای اضافه مثل برجهای خنک کننده و لوله کشی آب نخواهد بود و در نتیجه هزینههای نصب، سرویس و بهره برداری از این چیلرها بسیار کمتر از یک چیلر آب خنک خواهد بود.
البته باید بگوییم که چیلر هوا خنک دارای معایب و محدودیتهایی هم هستند که تولید کنندگان چیلر را مجاب می کند چیلرهای آب خنک را نیز در مدار تولید خود قرار دهند و کارفرمایان هم به این نتیجه میرسند با تمام صرفه اقتصادی ای که چیلر هواخنک دارد اقدام به خرید چیلر آب خنک نمایند .از جمله معایب چیلر هواخنک این است که گاهی فرایند سرمایش را با مشکل روبرو میکند. بعنوان مثال گاهی ظرفیت سرمایشی پایین چیلرهای خانگی مشکل ساز است . زیرا نمیتوان از آنها برای سرمایش ساختمانهای بزرگ و آپارتمانهای مرتفع بهره برد . البته در این گونه موارد استفاده از دو یا چند چیلر خانگی گزینۀ مطلوبی به نظر میرسد و میتواند تا حدودی این مشکل را رفع کند.
عیب دوم دستگاه خشک بودن هوای تولید شده در چیلرهای هوا خنک است . با توجه به اینکه در چیلرهای خانگی امکان رطوبت زنی جریان هوا وجود ندارد، در مناطقی که دارای آب و هوای خشک هستند، گهگاه این مسئله مشکل ساز میشود.
چیلرهای آب خنک از نظر توان سرمایشی در مرتبۀ بالاتری از چیلرهای هوا خنک قرار میگیرند. اگرچه راه اندازی آنها دارای پیچیدگی بیشتری است و محدودیتهایی را به وجود میآورد. از جمله اینکه برای راه اندازی آنها نیاز به یک برج خنک کننده خواهید داشت و این برج خنک کننده باعث تحمیل هزینههای بیشتری میگردد. معمولاً در صنایع مختلف بیشتر از چیلرهای آب خنک استفاده میشود. دلیل این انتخاب قدرت سرمایشی بیشتر این چیلرها است. مهمترین استفادهها از یک چیلر در مصارف صنعتی، خنک سازی محصولات تولیدی، استفاده در فرایندهای شیمایی و خنک سازی فضای کارخانه است. جهت استعلام قیمت انواع چیلر با مشاوران واحد فروش شرکت مهتاب گستر تماس برقرار نمایید.